JERANTUT DILANDA VIRUS 'HYPO POLITYCYS'

Wednesday, August 25, 2010 ·

Jerantut sudah dilanda satu virus 'Hypo Politycys' yang membawa kepada wabak demam yang menyerang orang-orang politik serta peramal-peramal dan penyokong tokoh politik tertentu. (Istilah ini masih belum ada didalam kamus kesihatan dan perubatan)

Kebelakangan ini beberapa blog di Jerantut asyik meramal atau membuat spekulasi siapakah akan jadi calon Ahli Parlimen, siapa pula jadi calon ADUN Tahan, ADUN Pulau Tawar serta ADUN Damak?


Saya bayangkan sekiranya ini bukan bulan Ramadhan tentu 'wabak' ini lebih tidak terkawal lagi. Baca blog patpatsikulipat, Cawan Tembaga, WZWH, uRag dRrulug, menyegar, sembang kedai kopi serta ObO. Semuanya panas dengan politik siapa pemimpin dan siapa calon.


Dari maklumat yang dirisik oleh UMB Jerantut beberapa nama calon telah dinamakan bagi kerusi-kerusi tertentu termasuk DUN Damak yang dahulunya milik BN melalui MCA kini diambil alih oleh UMNO berdasarkan majoriti pengundi kaum Melayu.


Calon Ahli Parlimen yang disebut-sebut adalah Dr. Shukri ADUN Pulau Tawar dan Wan Amizan ADUN Tahan. Selain itu Nama Ahmad Daud juga disebut disamping Kamaruzaman Baria calon recycle.


Bagi Kerusi DUN Tahan, Razali Hamzah, Wan Zamzuri, Dato' Razali Sulaiman serta Halim Mahassan disebut-sebut sebagai calon yang layak.


Bagi kerusi DUN Pulau Tawar pula, Khatijah Mohd Said, Zukarmi dan Norzari Yahya telah disebut-sebut sebagai calon yang sesuai. Namun teratas waktu ini adalah Khatijah yang sangat popular sebagai petugas Seranta serta Ketua Penerangan Wanita Bahagian.


DUN Damak adalah DUN baru bagi UMNO. Namun beberapa nama dirasakan sesuai dan jadi sebutan disana antaranya Zaharuddin Abd. Rahman, Haji Rosdi serta Abdullah Din.


Semua nama-nama berkenaan masih pada peringkat cadangan dan keputusan muktamad hanya diketahui dari Pejabat MB Pahang ataupun pejabat PM dalam waktu terdekat nanti.


ixxxci

1 comments:

IBU PUSPITA said...
May 28, 2015 at 6:41 PM  

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Followers

About this blog

Since 29th. May 2010

Site Sponsors

chatbox


ShoutMix chat widget

comment

Visitor counter

refferer